lördag 24 september 2011

London dag 1 del 2

När vi landade i England gick vi till en buss som de hade bokat. Vi åkte med den i ca två timmar innan vi kom fram till hotellet. Hotellet hette Queens park hotel och det var fint med god frukost. Något som var dåligt var att vi inte fick några riktiga täcken ,bara varsin äcklig filt och ett överkast.

Vi begav oss nästan genast ut på stan för shopping och mat. Vi åt på Mcdonalds och det var gott. Vi fick beställa själva men jag tyckte det gick bra. Det var lite roligt för man kunde välja om man ville ha ketchup eller BBQ sås. BBQ-såsen stod alltså också borta vid saltet och det, precis som ketchupen gör hemma i Sverige. Självklart tog jag BBQ sås, jag älskar ju det!

Sen gick vi till Oxfordstreet för att shoppa lite. Det var kul typ bästa shoppingen ever! Vi hittade en jättebillig affär med kläder och accessoarer. Den hette Primark och där köpte jag en blå och extremt plastig väska och lite örhängen till min syster. Vi kollade i lite souvenir butiker också men sedan begav vi oss till Hamleys som är en jättestor leksaksaffär med typ 4 våningar. Jag köpte inget där för det var ganska dyrt men det var ändå en rolig upplevelse i sig. En av de som jobbade där var en holländare som presenterade sig och började prata med oss. Vi sa att vi kom från Sverige och frågade han om vi visste vem, något i stil med "bvklsfhjvochljö" (något på holländska) var. Vi sa nej och då sa han att det var Astrid Lindgren. Sen berättade han att han gillade det lilla figuren med en propeller på ryggen. Och alla bara: "KARLSSON PÅ TAKET!!!" Han svarade genom att leka flygplan och skrika "Karlsson på taket" på svenska. Vi skrattade halvt ihjäl oss. En riktigt skön snubbe.

På kvällen åt vi jätte goda kycklingvingar och åkte tunnelbana tillbaka till hotellet.

Jag Emelie och Amanda delade rum, det var kul/bra. Vi bodde längst ner i huset, i källaren. Men det var helt okej. Vi hade vattenkokare, te, kaffe och mjölk på rummet. Så jag och Amanda drack te på kvällarna.

1 kommentar: