onsdag 13 januari 2016

USA, Florida (del 3)

En vecka hade gått...

Det var onsdag och vi begav oss till Orlando igen, för att gå på SeaworldVi åkte dit ganska tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. 

Väl inne i parken var allting färgstarkt, det mesta gick i blått, vitt och rött, eftersom juldekorationerna fortfarande var uppe. Vi kollade på två shower under dagen, en med späckhuggare och en med delfiner och fåglar. Både djuren och tränarna var jätteduktiga och showerna var lätt det bästa på hela dagen! 
Förutom showerna kollade vi lite på olika akvarium med rockor, fiskar och hajar. Vi såg även sköldpaddor, fåglar, små alligatorer och delfiner på lite olika platser i parken. Det var mysigt att kolla runt och så, men det kändes inte som att det hände jättemycket, och det var inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Efter Seaworld åkte vi till en outlet där jag köpte två presenter och en jättefin Ralph Lauren skjorta till mig själv. Jag fick även med mig en gul T-shirt med en sköldpadda på hem från Seaworld. Haha, den var söt!

Början på något nytt

Nyårsafton. Vi började dagen med sol och bad, sedan fräshade vi upp oss lite innan vi gick ut och åt på Red Lobster. Det är en (ej lyx-) restaurang som ofta syns i film och på TV, så jag var lite nyfiken på den. När vi först kom in möttes vi av ett akvarium med levande humrar som traskade runt. Det var fullsatt, så vi satte oss i baren, drack lite Cola och väntade på att ett bord skulle bli ledigt. 

Maten var jättegod och brödet som vi fick till var helt fantastisk! Eftersom det är en skaldjursrestaurang åt vi skaldjur, jag åt pasta med krabba och en krämig sås. Det var gott, men såsen var så gräddig att jag blev proppmätt direkt.

På kvällen skulle vi lyxa till det med massa gott vi köpt med till hotellet: läsk, glass, chips, godis, allt i stora mängder. Glassen hade smält, så det blev lite misslyckat, det blev cheetos för vår del istället. Fyrverkerierna vid tolvslaget var inget vidare, det var knappt några. Det lät som de kom igång på riktigt lite senare, när vi lagt oss för natten, men i vilket fall var det inte vad vi hoppats på.

Sista dagen på Daytona beach

Det var fredag den förste januari och vi var på hotellet och solade och badade i början av dagen. Lite senare kollade vi i souveniraffärer, varav en hade levande mini-sköldpaddor. Vi tog även en promenad längs stranden där vi köpte "smoothie" (slush-milkshake) från en foodtruck.
På lördagen åkte från hotellet på Daytona beach, till det gamla hotellet (som vi började resan på) i Fort Lauderdale. Mycket mer än så orkade vi inte med den dagen, men dagen därpå bemöttes med allt mer energi!

Vi började söndagen på strandpromenaden och sedan åkte vi till ett en blandning av ett mall och en outlet, där jag fick köpt lite kläder. Jag hittade tre Polo-pikéer, ett nude linne och en svart T-shirt med Biggie på.

Resan började leda mot sitt slut

Måndagen, som var den sista riktiga dagen på resan, spenderade vi på en alligatorfarm som vi hört om sedan tidigare, eftersom några av ägarna har ett TV-program. Programmet heter Gator boys och går ut på att några killar fångar in alligatorer som utvecklat ett beteende där de söker sig till människor och dyker upp på folks tomter etc. De tar inte betalt för tjänsten, utan tar istället med sig alligatorn till farmen. Alligatorerna på farmen är alltså där eftersom det skulle vara farligt för civila att låta de fortsätta leva i det fria, då beteendet de utvecklat är mycket svårt att bryta. (Det startar enligt en som jobbade där ofta med att människor matar djuren)
En av ca 5 kamera-bilder som finns kvar från de sista dagarna

Hur som helst: På farmen åkte vi, tillsammans med några andra och vår guide "Swampy Joe" en propellerbåt runt på området, där vi såg lite olika fåglar, växter, leguaner och såklart, alligatorer. Vi såg dock inte så många, vilket troligen berodde på att det var lite kallare än vad de brukar trivas med. Efter båtturen kollade vi på en lite show, där en tjej från tv-programmet berättade om stället, lite om alligatorer, och visade ett par trick. Kul!

Ett gott avslut 

Dagen på farmen avslutades med riktigt goda hamburgare med bacon och ost, och en hoodie med en alligator på fick följa med mig hem! Lite senare blev det ännu godare mat på Bubba Gump, där vi började resan. Det kändes inte mer än rätt att äta den sista middagen där! Unikt för detta besök var att vi redan ganska mätte beställde in två efterrätter att dela på (en kladdkaka och en sunday). ...Och guys, det var inga små efterrätter som kom ut!
Det blev ingen sömn för mig den natten, under vilken vi började vår långa resa hemåt. Istället plågades jag av någon slags resefeber och var extremt trött. När vi kom hem och jag fick packa upp och ta en ordentlig dusch var jag minst sagt glad, även om jag var mycket gladare när jag utan förvarning smög in i Benjamins rum och kramade om honom för första gången på två veckor!

Som sagt är tyvärr många av mina (rese-)bilder borta, vi försöker åtgärda det. I bästa fall, om jag får tillbaka dem, kommer fler bilder (t.ex. från alligatorfarmen) komma upp här inom kort.

Puss! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar